Pianist

Pianist

Pauls voorvaderen waren (kerk)musici: organisten en (koor)dirigenten.

Ook zijn broers zijn muzikanten: Hans kerkmusicus, Clemens pianist/songwriter.

Naast een klassieke opleiding (DM & UM) bij Christopher Czaja Sager heeft de “lichte muziek” (jazz, pop) altijd een grote rol in zijn muzikale leven gespeeld: vanaf de pubertijd speelde hij in diverse bands en jazzformaties.

Luister naar de opnames van Paul solo op Soundcloud en kijk ook eens op zijn YouTube-kanaal.

Ook oude opname’s uit 1987 van een try-out recital voor het Uitvoerend Musicus examen (klassieke muziek) staan online: UM try-out recital 1987.

Samen met Martin Lichters (gitaar), Kees van Lent (slagwerk) en Harm van Heusden (contrabas) vormt Paul het Hoffman Kwartet: jazz in de melodische stijl van pianisten als Ivan Paduart en Michel Petrucciani én de gitaarstijl van Philip Catherine. Maar ook de “mainstream” jazz-standards : u hoort het allemaal bij het Hoffman Kwartet.

Luister hier naar Hoffman Kwartet op Soundcloud.

(oude opname’s vorige bezetting, aan nieuwe wordt gewerkt)

Paul heeft een lange muzikale historie met Wim Lohy, gitarist en zanger. In bands maar het was vooral hun duo samenwerking die aansprak. Tijdens en ook na de corona periode is het wat stil geworden rond hun duo maar dat kan zomaar weer opvlammen:).

Het samenspel, de muzikale interactie : dit zijn de belangrijkste kenmerken van de muziek van Duo Hoffman-Lohy. Zowel Wim Lohy als Paul Hoffman zijn klassiek geschoolde muzikanten, toch is ook pop, jazz, latin en, met name voor Wim Molukse muziek, hen  niet vreemd. Al deze stijlen zijn terug te vinden in hun repertoire: Van Nat King Cole tot Stevie Wonder en Chick Corea tot Piazzolla. Muziek die het waard is in stilte te beluisteren maar ook een meerwaarde heeft als achtergrond bij gelegenheden.

Facebook: Duo Hoffman – Lohy

Youtubekanaal: /duohoffmanlohy

Pianodocent

Denkt u weleens aan pianoles maar twijfelt u? Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden
Lees meer

Leerlingen

Hier vindt u links naar Soundcloud Leerlingen, Youtubekanaal Pianolessen en Lesmateriaal
Lees meer

Contact

Stel hieronder uw vraag of vraag een gratis proefles aan.