Pianodocent

Pianodocent

Altijd klassiek les gehad en nu jazz willen spelen en improviseren?….. Of net benieuwd naar die klassieke muziek?……….Vroeger altijd op les gewild maar het is er nooit van gekomen? ….. jezelf begeleiden op piano terwijl je je favoriete songs zingt?….. Hoe zit dat met die akkoordsymbolen?….. Ben ik wel muzikaal genoeg?….. Hoe oud moet mijn kind zijn voor pianoles?….. Ben ik niet te oud voor pianoles?….

Denkt u weleens aan pianoles maar twijfelt u? Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden. Er kan meer dan u denkt: lesduur en frequentie, muziekstijl, beginner of gevorderde, oud of jong, klassiek of “licht”: Maak uw eigen “mix” al naargelang uw muziekvoorkeur, uw ervaring , uw wensen en de tijd die u ter beschikking heeft. Lees hieronder meer over de stijlen die aan bod komen.

Van Bach tot Schönberg, na de beginnersperiode wordt aan elke stijlperiode aandacht gegeven: Barok, Weense klassieken, Romantiek en 20e eeuw modernen.

Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin om maar enkele van de “groten” te noemen.

Ook aandacht voor de techniek (toonladders ed.) zal niet ontbreken.

Naast uitgebreide aandacht voor jazzvoicings (hoe speel je akkoorden op een “jazzy” manier?) blijft timing het belangrijkste onderwerp in jazz.

Vanzelfsprekend komt ook improvisatie uitgebreid aan de orde.

Bill Evans, Herbie Hancock, Oscar Peterson, Chick Corea, Thelonious Monk: grote jazzpianisten met elk hun eigen stijl. Naar voorkeur van de leerling worden deze stijlen nader bestudeerd.

Ook binnen de popmuziek speelt de piano een grote rol.

Naast de piano wordt in popmuziek ook veel gebruik gemaakt van elektronische toetsinstrumenten, vaak in combinatie met een computer.

Verschillende popstijlen en indien gewenst ook het synthesizer spelen in een popgroep komen aan de orde in de lessen.

Werken met computersoftware kan ook besproken worden.

De meeste popmuziek wordt (behalve de melodielijn) niet in notenschrift genoteerd maar met behulp van akkoordsymbolen: C7, Fm7 ed.

Hoe speel je dit soort schema’s op de piano, hoe speel je hiermee bv een ballad of een stevig rocknummer?

Speel je zelf ook de melodie of begeleid je een zanger(es), blazer ?

Al dit soort zaken komt aan de orde bij “akkoordspel”.

Pianist

Lees hier meer over Pauls pianospel, zowel solo als in groepen
Lees meer

Leerlingen

Hier vindt u links naar Soundcloud Leerlingen, Youtubekanaal Pianolessen en Lesmateriaal
Lees meer

Contact

Stel hieronder uw vraag of vraag een gratis proefles aan.